Psykiatri og Psykiatriens Hus

af helga

En af grundene til, at jeg er regionsrådskandidat, er, at jeg har en drøm om at skabe et psykiatrisk system, som hænger sammen for de mennesker, der har brug for det. Et system, hvor man ved og kan overskue, hvor man kan få hjælp.

Det kendetegner desværre rigtig mange forløb i psykiatrien, at man som borger konstant bliver tabt mellem forskellige indsatser i det regionale sundhedsvæsen og i kommunen. For mange er dette også en almindelig årsag til, at det er svært at blive rask og undgå tilbagefald.

Der er mange vigtige indsatsområder i psykiatrien, som desværre er stærkt underprioriterede. Men jeg tror virkelig, at vi kan rykke noget, hvis vi får skabt en langt bedre sammenhæng mellem de regionale og kommunale indsatser. Og tror jeg, at vi kan komme et skridt tættere på, ved at etablere psykiatriske sundhedshuse, som rummer alle nødvendige indsatser under ét tag.

Der er gode erfaringer med Psykiatriens Hus i for eksempel Silkeborg og Aarhus, hvor man har samlet tilbuddene fra både sundhedsvæsenet og kommunen i ét. Her har man både pædagoger, socialrådgivere, sygeplejersker, psykologer, ergoterapeuter, fysioterapeuter, social- og sundhedsassistenter og psykiatere tilknyttet i samarbejde med de ambulante enheder, psykiatriske sengeafsnit og tidligere psykiatribrugere. At øge sammenhæng og tilgængeligheden i psykiatrien er en af de mest oplagte muligheder for at skabe mere lighed for nogle af sundhedsvæsenets mest sårbare patienter. Og derfor bør vi selvfølgelig også arbejde målrettet for at gøre det.

0 kommentér
0

Andre lignende indlæg

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse og sikre dig relevant information. Acceptér Læs mere