Hvornår bliver det klimaets tur?

af helga

Den seneste klimarapport er dyster læsning, og bør helt åbenlyst betyde, at klimaet bliver et af hovedtemaerne i efterårets valgkamp. Selvom en stor del af arbejdet for et på alle måder mere bæredygtigt samfund ligger hos staten, så må og skal kommunerne spille en større rolle i den grønne omstilling. Og den omstilling skal ske lige nu.

For mig er der selvfølgelig den del, der handler om, hvordan vi i Odense bliver CO2-neutrale. Lige nu hedder målsætningen 2030, men klimarapporten viser klart, at vi har mere travlt end hidtil antaget. Jeg synes, at vi skal stile efter at blive CO2-neutrale allerede i 2025 – med den negative udvikling, som rapporten tydeligt understreger, er det nemlig ikke lige meget om vi forpligter os på handling mange år ude i fremtiden eller med det samme.

Og så handler det om, hvad vi som kommune kan gøre i samarbejde med odenseanerne. En af de vigtigste roller vi kan spille, er at gøre det så let som muligt for den enkelte at tage bæredygtige valg, f.eks. når det kommer til forbrug og transport. Her skal vi eksempelvis gøre det attraktivt at cykle fremfor at køre bil, og vi skal blive bedre til at sortere til genbrug.

Der bør i hvert fald ikke længere herske tvivl om, at vi ikke kan bruge hockeystavsmodeller til noget.

0 kommentér
0

Andre lignende indlæg

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse og sikre dig relevant information. Acceptér Læs mere