Natur og miljø

af helga
Vidste du, at Odense Kommune er en af de kommuner i Danmark med mindst og dårligst natur?
 
Faktisk er vi kun nummer 87 ud af 98 kommuner på Danmarks Naturfredningsforenings naturkapitalindeks. Det burde vi virkelig kunne gøre bedre.
 
Og ikke nok med at vi ikke har særligt meget natur, men den natur, vi har, er heller ikke af særligt høj kvalitet.

Man kan måske tænke, at Odense er en bykommune, og derfor ikke har særligt meget plads til natur. Men der er mange bykommuner som scorer højere end os, og der er et kæmpe potentiale for at højne kvaliteten af den natur og de grønne områder vi har – også helt inde i byen. Derfor bør det være et centralt mål for Odense Kommune at løfte en større del af ansvaret for at fremme vild natur, beskytte truede arter og løfte kvaliteten af den natur, vi allerede har.
 
Aktuelt har Byggeselskabet Olav de Linde varslet fældning af træer i Åløkkeskoven. Et konkret eksempel på, at udviklingen desværre stadigvæk går den helt helt forkerte vej, En vej, vi bliver nødt til at vende.
 
For mig er det åbenlyst, at den vilde natur – og de mange arter, den rummer – har en værdi i sig selv. Men den har også en vigtig rekreativ rolle at spille for os, der lever i byen og færdes i den. Naturen er med til at binde byen sammen både fysisk og menneskeligt; derfor skal den også beskyttes. Og det bør Odense Kommune også have en troværdig plan for, hvordan vi gør, så vi forhåbentligt ikke fortsætter med at ligge helt i bund blandt de danske kommuner.
0 kommentér
1

Andre lignende indlæg

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse og sikre dig relevant information. Acceptér Læs mere