Grønt valgflæsk fra regeringen

af admin

Jeg kan forstå på statsministerens åbningstale, at regeringen pludselig er blevet grøn.
Det er da dejligt, at regeringen har rykket sig – men hvis man har tænkt sig at gå til valg på den grønne dagsorden, man har brugt de sidste 3 år på at modarbejde, klinger det hult. Søren Pape svarede i Debatten d. 2 oktober, at det først er nu, at regeringens plan er blevet klar. Til det der der kun at sige, at det da sørme er belejligt, at man pludselig kan finde de grønne ambitioner frem op til et folketingsvalg.

Hvis regeringen virkelig mener, at vi skal udfase benzin- og dieselbiler på de danske veje, hvorfor har den så brugt de sidste 3 år på at gøre det dyrere og mere besværligt at køre i elbil? Hvis regeringen pludselig er blevet grøn, hvorfor har den så arbejdet intensivt på at gøre det billigere at køre i store benzinslugere? Hvis man virkelig vil have bedre vilkår for elbiler, hvorfor har man så skåret markant i midlerne til forskning på området? Det virker useriøst, og mest af alt som valgflæsk. Hvis man ønsker at fjerne benzin- og dieselbiler fra de danske veje, må man også samtidig forpligte sig politisk på, at investere i den viden og forskning, der skal til. Hvis det skal kunne betale sig at køre i elbil for alle de danskere, som pendler på arbejde, skal elbilerne kunne køre længere på en optankning, og det kræver, at vi udvikler nye og mere holdbare batterier.

Men en ambitiøs grøn omstilling er ikke kun elbiler. Og flere elbiler laaaangt ude i fremtiden, gør ikke regeringen grøn. Det er kun én af flere nødvendige tiltag for at sikre en grøn og bæredygtig fremtid. Det er mange investeringer og beslutninger, som vi skal forpligte os på, og det har regeringen ikke gjort. Landbruget, den kollektive trafik og det grønne europæiske samarbejde er bare nogle af de områder, som mangler handling. Og så skal vi gøre det lettere for den enkelte borger at tage de grønne og bæredygtige valg. Det er et politisk ansvar, og det er det, der skal til, hvis de kommende generationer ikke skal kæmpe med konsekvenserne af, at vi ikke bremsede klimaforandringerne, mens vi havde chancen.
Regeringen har brugt de sidste 3 år på systematisk at modarbejde den grønne omstilling. At skifte kurs lige op til et valg er ikke bare absurd, det er også hyklerisk. Vi kan derfor ikke stole på, at regeringen kan stå i spidsen for den grønne omstilling. Løsningen er simpel: Vi skal have en ny regering.

0 kommentér
0

Andre lignende indlæg

Skriv en kommentar

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse og sikre dig relevant information. Acceptér Læs mere